Öğrenci Kariyeri Banner

Programatik Reklamcılık Nedir?

Programatik Reklamcılık Nedir?

Bulunduğumuz dijital çağda her gün hayatımızı değiştiren gelişmeler yaşanıyor.

Hayatımızda büyük ölçüde yer edinmiş olan djital pazarlama alanı işlerimizi farklılaştırıyor ve kolaylaştırıyor. Markalar artık geleneksel reklam yöntemleri dışında farklı stratejilerle kendilerini geniş kitlelere duyurma fırsatına sahip oluyor . Söz konusu yeni stratejiler zaman, kitle, inovasyon açısından artılar sağlıyor.

 Bu yeni model pazarlama yöntemlerinden olan programatik reklamcılık, en kısa ifadesiyle, reklam alım ve satım sürecinin daha akıllı ve otomatik işleyişi olarak adlandırabiliriz.

Gelişmiş hedefleme seçeneğiyle kullanıcıların işini büyük ölçüde kolaylaştıran bu işlem birçok marka tarafından tercih edilir hale gelmiş bulunmakta. Bu yöntemle markaların hedeflemesi ve kullanıcıların filtreleriyle birlikte güçlü çıktılar elde ediliyor.

Süreç Nasıl İşliyor?

  1. Reklamverenler ve yayıncılar tekliflerini ve bütçelerini farklı platformlar aracılığıyla Reklam Borsası’na iletiyor.

  2. Reklam Borsası’ndaki işler ikiye ayrılıyor. Reklamveren ve yayıncılar arasındaki anlaşmalar sağlanıyor. Bir diğer tarafta ise Gerçek Zamanlı Teklif Verme (RTB) yöntemiyle satın alma gerçekleşiyor.

Neden Programatik Reklamcılık?

  • Minimum maliyetle maksimum karlılık sağlarsınız.
  • Ulaşım imkanlarınız geniştir.
  • Sonuç odaklı çalışır kısa sürede yanıt alırsınız.
  • Anlık raporlarla sürece daha hakim olursunuz.
  • Marka bilinirliğinizi daha hızlı arttırırsınız.

Bu yöntemle reklamverenler ve ajanslar içeriği, zamanı, kişileri en doğru ortak paydada buluşturarak yüksek verim alıyorlar.

özgün içerik


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.