Öğrenci Kariyeri Banner

Koronavirüs ve Hackerlar

Koronavirüs ve Hackerlar
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Corona virüs şu ana dek 120'den fazla ülke ya da bölgeye yayıldı. Corona virüs dünya genelinde edinilen son bilgilere göre 126 bini aşkın kişiye bulaşırken 4 bin 700'den fazla kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı İtalya'da 1016'yı geçerken, İran'da bu sayı 514'ü geçti. İran ülke genelinde sokak ve caddeleri ikinci bir emire kadar boşaltacaklarını açıkladı. İspanya ise ülke genelinde 15 günlük OHAL ilan etti.

Corona dolandırıcılığı! Dikkat hackerlar bilgileri çalıyor… Dünya genelinde birçok insan sağlığı için zor durumda iken fırsatçılar boş durmayarak, farklı yollar kullanarak insanları dolandırmaya devam ediyor. Corona virüsü son olarak hackerların kullandığı bir bilgi çalma yöntemine alet oldu.

2_790x445

Corona virüsü istatistikleri ile ilgili sahte internet siteleri oluşturan bilgisayar korsanları, kullanıcıların verilerini çalıyor. Bilgisayar korsanları güncel Corona virüsü takibi sağlayan haritalara odaklanmış durumdalar. Corona virüs haritası olan ve hangi şehirde kaç kişiye bulaştığını söyleyen bazı siteler, hackerlar tarafından oluşturulan kötü amaçlı yazılım içeriyor. Yani kısacası, bazı Corona virüs haritaları hiç de sandığınız gibi harita değil. Sahte internet siteleri oluşturan bilgisayar korsanları, Corona virüsü ile ilgili bilgi almak isteyen internet kullanıcılarının teknolojik aletlerine sızarak, söz konusu kullanıcıların verilerini çalıyorlar.

Bu tür sahte internet sitelerinin kullanıcıya herhangi bir dosya indirtmeye çalıştığını ve programın indirildiği anda devreye girdiği biliniyor. Güvenlik firması Proofpoint’e göre insanları kandırmak için Corona virüsü temalı yemler kullanan kötü amaçlı yazılım ve e-posta virüsleri, bir düzineden fazla ülkeye yayıldı. Tasarlanan web sitelerinde saldırganlar, bildirim göndermek için bir uygulama indirmenizi istiyor. Bu uygulamayı indirirseniz, bilgisayarınıza erişiyorlar ve sonucunda tüm bilgileriniz çalınıyor. Kullanılan bir başka yöntem ise gönderilen e-postalar, virüsün yayılmasına yönelik yeni gelişmelerle ilgili acil mesaj içeriyormuş gibi görünen bir belgeyle birlikte geliyor. Eki açmak, banka hesaplarının giriş bilgileri gibi değerli kişisel bilgileri çalabilen ve son derece kötü amaçlı yazılımı devreye sokuyor. Virüs bulaşmış cihaz daha sonra başka saldırılar başlatmak için de kullanılabiliyor. Mart ayının başlarında Chek Point isimli güvenlik firmasının yaptığı araştırmaya göre, Corona virüsle ilgili alınan alan adlarının yarısından fazlasının kötü amaçlı yazılım için olduğunu ortaya çıkarttı.

Corona virüse dikkat ederken bunu kullanan diğer virüslere de dikkat edelim.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.