Öğrenci Kariyeri Banner

21. Yüzyılda Üniversite Hayatı

21. Yüzyılda Üniversite Hayatı
Üniversite hayatının olmazsa olmazları olarak belirlediğimiz bu başlık altında üniversite öğrencilerine veya üniversiteye geçecek olan öğrencilere faydalı bilgiler paylaştık. Şimdi gelin bu faydalı bilgilere bir göz atalım.

1. Yetkinlik Sahibi Olmak


executive-3380590_1280

21. Yüzyıl yetkinliklerini bulunduğumuz çağda edinmemiz gerekiyor ki iş hayatına güçlü bir şekilde atılalım. 21. Yüzyıl yetkinliklerinin birkaçına önümüzdeki başlıklarda bahsedeceğim. İş hayatına iyi bir şekilde atılmamız için dil ve bilgisayar becerilerimizin derecesinin iyi olması gerekiyor. Bu durumda üniversite zamanında bu yetkinlikleri edinirsek ileri dönemdeki gireceğimiz şirketlere iyi şekilde hazırlanmış oluruz. Kısaca tüm bu konularda yetkinlik sahibi olmak, üniversite hayatının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

2. Dil Becerisi Kazanmak


hello-1502369_1280

il becerisi farklı kültürlerle etkileşim bakımından çok önemlidir. Özellikle İngilizcenin önemini vurgulamamız lazım farklı kültürlerle etkileşimde. Çünkü artık İngilizce Dünya dili olmuş durumda. Dünya dilinden mahrum kalırsak kariyerimiz için pek iyi olmaz. Kariyerimizin adımlarını üniversitedeki deneyimlerimizle atmaya başlarız ve bunun yanına kariyerimizin gelişimi için İngilizce dilini eklersek özgeçmişimiz gayet iyi bir hal alır.

3. Araştırmacı ve Girişimci Bir Kişiliğe Sahip Olmak


brainstorm-4222728_1280

Araştırmacı kişiliğe sahip olan insanların her zaman gerekli bilgiye aç olduklarını söylemişimdir. Gerekli bilginin de üniversite zamanında bize çok gerekli olduğunu söylersek araştırmacı kişilik bizim çok işimize yarayacaktır. Bilgi, teknoloji çağının gereksinimlerindendir ve teknoloji çağında geri kalmamamız adına gerekli bilgiyi doğru kullanmalı, çağa ayak uydurmalıyız.

4. Stajı Yapmanın Önemi


head-1556568_1280

Staj yapmanın önemini üniversitede hiçbir staj yapmadan üniversiteden çıktıktan sonra bir iş yerine başvurduğumuz zaman bizi deneyimimiz olmadığı için reddettiklerinde anlarız. O zaman treni çoktan kaçırmış oluruz. Staj yapmanın elbette bir tek iş bulma konusunda katkısı yok. Bir diğer katkısı da işi iyice öğrenip deneyimlememizi sağlaması. Uzun dönem stajının artısı da stajdan ayrıldığınız zaman uzun dönem staj yaptığınız şirketin sizi işe alabilme olasılığının yüksek olmasıdır.

5. Teknoloji, Bilim Okuryazarlığı Yapmak


fairy-tale-1077863_1280

Teknoloji okuryazarlığı yapmanın iki faydasından bahsedeceğiz sizlere. Birinci faydası bilim ve teknoloji hakkında okurken öğreneceğimiz bilgiler ile kendimizi bir üst seviyeye çıkarmamız olacak. İkinci faydası ise bu konularda yazarlık yaparken insanların sizin araştırıp yazdığınız yazıdan faydalanmasını sağlamaktır. Hem bizim hem de okuyacak olan insanların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak üniversite hayatının olmazsa olmazları arasında kendine yer buluyor.

6. Farkındalık Sahibi Olmak


head-4372150_1280

Farkındalık sahibi olmak saygılı bir unvana sahip olmamız anlamına gelir. Çünkü farkındalık sahibi olmak ırk, cinsiyet vs. ayrımı yapmadan insana saygı duymamızı gerektirir. Üniversitede bu yetkinliğe sahip olmamız, farkındalık olgunluğuna varmış olmamız bizim için her zaman bir artı olacaktır.

7. Bilinçli Arkadaş Edinmenin Önemi


adventure-1807524_1280

Bilinçli arkadaş edinmek çok önemlidir çünkü bilinçli arkadaş ile yükselir bilinçsiz arkadaş ile alçalırsınız. Bilinçli arkadaş bizimle bilim, teknoloji muhabbeti yaparken bilinçsiz arkadaş siz doğru düzgün dinleyip düşüncelerimize saygı duymaz bile. Üniversitede bilinçli arkadaş edinmenin önemi çok daha fazladır çünkü üniversite bizim network açısından çokça gelişebileceğimiz bir yerdir. Networkümüzü bilinçli kişilerle doldurmazsak geleceğimiz iyi şekillenmez, şekillenemez.

8. Misyon Sahibi Olmak


business-3189797_1280

Üniversitede misyon sahibi olup düzenli bir çalışma biçimine girersek önümüzün pek açık olacağını söyleyebiliriz. Her zaman misyonumuzu akıllıca belirlemeli ve o misyon uğruna misyonumuza bir fayda etmeyecek şeylere hayır demeliyiz. Misyon sahibi olmak bizi her zaman birkaç adım öne taşır. Aynı zamanda vizyon sahibi olan her birey ülkenin en iyi okulları arasında kendine rahatlıkla yer bulacak ve en kaliteli eğitimleri alacaktır.

9. Düzenli ve Planlı Yaşam Sürmek


document-3268750_1280

Düzenli ve planlı yaşam sürmek yaşantımızın her yanında bize faydalı olacaktır. Düzenli olmak insanı motive ettiği gibi çalışma isteği uyandırır. Motive olmak ve çalışma isteği ise üniversite döneminde çokça ihtiyaç duyacağımız başlıklardır.

10. Eğitim ve Öğretim Hayatının Sürekli Olduğunu Unutmamak


entrepreneur-1340649_1280

Eğitim ve öğrenim hayatının sürekli olduğunu bilmek, gün içindeki bazı olayları anlamlandırıp üzerine düşünmemiz bile bir ders çıkarmamıza olanak sağlayabilir. Örneğin; üniversite biter, yüksek lisans biter fakat kitaplar her zaman bir yerlerde okunmayı bekliyorlardır. Kitaplarla hayatımız boyunca öğrenim sağlayabiliriz. Bir yandan arkadaşlarımızla ilişkilerimizi sürdürürken insanlarla ilişkilerimizi geliştiririz yeni arkadaşlar edinebiliriz ve elbette bu da bir öğrenimdir. Eğitim ve öğrenim arzumuzu hiçbir zaman söndürmememiz dileğiyle.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.